Θεατρική έκφραση

Στο θεατρικό παιχνίδι γίνονται απλές και ευχάριστες ασκήσεις ( πχ ασκήσεις κίνησης, χαλάρωσης, αναπνοής, αντανακλαστικών κτλ ), που δίνουν την αίσθηση του παιχνιδιού.

Ψυχοθεραπευτικοί στόχοι του θεατρικού παιχνιδιού είναι:

Στο θεατρικό παιχνίδι μέσω της επαφής με τα άλλα άτομα της ομάδας μαθαίνει ο συμμετέχων να συνεργάζεται, να σέβεται, να υπολογίζει , δηλαδή να συνυπάρχει με τους άλλους.
Αναπτύσσεται η φαντασία, ενώ ταυτόχρονα κατευθύνεται σε δημιουργικό πλαίσιο και οριοθετείται.
  • Καλλιεργείται η δημιουργική σκέψη.
  • Απελευθερώνονται τα συναισθήματα και οι ιδέες.
  • Ασκούνται τα εκφραστικά μέσα του ανθρώπου, δηλαδή το σώμα και η φωνή.
  • Μαθαίνεται η ανάγκη ύπαρξης κανόνων.
  • Εκτονώνεται η ενέργεια δια μέσω του παιχνιδιού και της διασκέδασης.
Στο θεατρικό παιχνίδι χρειάζεται πειθαρχία ,ως προς αυτό που πρέπει να γίνει, αλλά συνάμα και ελευθερία ως προς αυτά που θέλει ο καθένας να εκφράσει, και έτσι οδηγείται να βρει τον προσωπικό του τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας με το περιβάλλον μέσα σε κοινωνικά αποδεκτά πλαίσια.


H διοίκηση της εταιρείας σας ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε επί σειρά δεκαετιών και δεσμεύεται να συνεχίσει την συνεπή, υπεύθυνη και ανθρωποκεντρική παροχή υπηρεσιών. Θέλουμε επίσης να διευκρινίσουμε ότι η Κλινική μας ουδεμία σχέση ή συνεργασία έχει με συνεφείς δομές ή άλλα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ψυχικής υγείας, ακόμη κι αν αυτά τυγχάνει να φέρουν παρεμφερή ή παρόμοι επωνυμία με την "ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΥΡΑΚΟΥ Α.Ε."
/UserFiles/timokatalogos-Kliniki-Lyrakou_22-11-2021.pdf
/theseis-ergasias-gr.html
/contact-gr.html
http://www.klinikilyrakou.gr/psychometric-tests-gr/psychometrika-ergaleia.html