Τμήμα Εργοθεραπείας

Η Εργοθεραπεία ανήκει στον παραϊατρικό κλάδο και έχει ως αντικείμενο την αποκατάσταση ψυχιατρικών διαταραχών. Μέσω ειδικά επιλεγμένων δραστηριοτήτων βοηθά τους ασθενείς να πετύχουν το μέγιστο επίπεδο λειτουργικότητας και ανεξαρτησίας σε όλους τους τομείς της ζωής τους και να επανακτήσουν δεξιότητες που χάθηκαν ή παραμελήθηκαν λόγω της νόσου.

Με τη χρήση δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής, εργασίας και παιχνιδιού υποστηρίζεται η λειτουργικότητα, προάγεται η ανάπτυξη και προλαμβάνεται η έκπτωση γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Ο ρόλος του Εργοθεραπευτή είναι να σκύψει με ευαισθησία και ενδιαφέρον πάνω από τον ασθενή με σκοπό να τον κινητοποιήσει, να νιώσει τις ανάγκες του, να τον στηρίξει και να τον ενθαρρύνει ,να εμπλακεί στη θεραπευτική διαδικασία με στόχο την ποιότητα ζωής.   

Σε συνεργασία με τη διεπιστημονική ομάδα ο κάθε ασθενής αξιολογείται με στόχο τη δημιουργία εξατομικευμένου θεραπευτικού πλάνου ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυσκολίες του. Ο ασθενής εισπράττει την αποδοχή του θεραπευτή, καταφέρνει σταδιακά να στηριχθεί στα πόδια του, να πιστέψει στον εαυτό του, να εμπιστευτεί και να δημιουργήσει φιλικούς δεσμούς με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Στην ομάδα Εργοθεραπείας λειτουργούν:

  • Ζωγραφική
  • Κατασκευές (κολάζ, γύψος, πηλός, εποχιακά αντικείμενα κ.α.)
  • Ανάγνωση και συγγραφή κειμένων
  • Έκδοση περιοδικού
  • Προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ
  • Δραστηριότητες υγιεινής και αυτοφροντίδας
  • Ψυχαγωγικές δραστηριότητες με επιτραπέζια παιχνίδια
  • Κηπουρική    

Το τμήμα εργοθεραπείας της Κλινικής Λυράκου Α.Ε. λειτουργεί από την έναρξη της κλινικής.

Στόχος του τμήματος είναι η ανεξαρτητοποίηση των ασθενών στον τομέα της λειτουργικότητας τους, αλλά και η όσο το δυνατόν ομαλότερη επανένταξη τους στην κοινωνία. Κοντά μας ο άνθρωπός σας γίνεται και δικός μας και αναγνωρίζεται η μοναδικότητα και οι ιδιαίτερες δυνατότητές του.
 H διοίκηση της εταιρείας σας ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε επί σειρά δεκαετιών και δεσμεύεται να συνεχίσει την συνεπή, υπεύθυνη και ανθρωποκεντρική παροχή υπηρεσιών. Θέλουμε επίσης να διευκρινίσουμε ότι η Κλινική μας ουδεμία σχέση ή συνεργασία έχει με συνεφείς δομές ή άλλα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ψυχικής υγείας, ακόμη κι αν αυτά τυγχάνει να φέρουν παρεμφερή ή παρόμοι επωνυμία με την "ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΥΡΑΚΟΥ Α.Ε."
/UserFiles/timokatalogos-Kliniki-Lyrakou_22-11-2021.pdf
/theseis-ergasias-gr.html
/contact-gr.html
http://www.klinikilyrakou.gr/psychometric-tests-gr/psychometrika-ergaleia.html