Msc Λαζαρίδη Χρυσή – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Ψυχολόγοι
 

Λαζαρίδη Κρίστη - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ειδ. Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια.

Γεννηθείσα το 1991, σπούδασε Φιλοσοφική και Παιδαγωγική Ψυχολογία με κατεύθυνση Ψυχολογίας, στο Εθνικό και Καποδιστριακο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου και αποφοίτησε το 2014 με βαθμό Λίαν Καλώς. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο UCLAN (University of Central Lancashire) όπου εξειδικεύτηκε στην Παιδοψυχολογία ενώ εκπόνησε την διπλωματική της με θέμα «Πόσο επηρεάζεται το άγχος των εφήβων απο τον συναισθηματικό τους δεσμό με τους συνομηλίκους (attachment)».
Στην συνέχεια, ακολούθησε ειδίκευση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Υγεία και την Εκπαίδευση» όπου και αποφοίτησε με Άριστα και πλέον είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής. Η διπλωματική της εργασίας είχε τίτλο «Τα συναισθήματα κατά την διάρκεια του πένθους, μέσα απο το σχέδιο (ζωγραφική)».
Έχει εκπαιδευτεί σε τεχνικές διαχείρισης σύμπεριφοράς μέσω της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς (ΑΒΑ) απο το Ινστιτούτο Συστημικής Ανάλυσης της Συμπεριφοράς.
Τα πεδία του επιστημονικού της ενδιαφέροντος είναι μεταξύ άλλων, οι εξαρτήσεις, η υποστήριξη εξαρτημένων ατόμων καθώς και των οικογενειών τους, η διαχείριση προσκλητικής ή δυσλειτουργικής συμπεριφοράς και η συμβουλευτική υποστήριξη ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Έχει εργασθεί:
  • Στην υποστήριξη και θεραπεία παιδιών και εφήβων με προκλητική συμπεριφορά καθώς και με παιδιά και εφήβους με συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες.
  • Στην υποστήριξη και συμβουλευτική γονέων και οικογένειας
  • Στον ξενώνα ημιαυτόνομης διαβίωσης «ΕΡΜΗΣ» με Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και Ψυχικές Διαταραχές
Επιπλέον, πραγματοποίησε την Πρακτικής της Άσκηση στο στο τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανογλειο-Αμαλια Φλεμιγκ» καθώς και στο Πρόγραμμα Οικογένειας και Επανένταξης του Κ.Ε.Θ.Ε.Α ΣΤΡΟΦΗ που απευθύνεται σε νέους χρήστες ουσιών ηλικίας 13-21 ετών και στις οικογένειές τους. Στο Κ.Ε.Θ.Ε.Α ΣΤΡΟΦΗ παραμένει εθελοντικά έως και σήμερα.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων όπως:
  • «Η χοροθεραπεία στην διαδικασία της απεξάρτησης» στο 18 άνω.
  • «Οι νέοι στους οργανισμούς απεξάρτησης και η συναισθηματική νοημοσύνη» στο ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με τον Dr. J. Gullen.
  • «Eισαγωγικό Βιωματικό Σεμινάριο στις Τεχνικές Διαχείρισης του Στρες»
  • «Εκπαίδευση Επαγγελματιών στην Διδασκαλία Κοινωνικών Δεξιοτήτων (Κοινωνικές Ιστορίες και Comic Strip)» στο Ινστιτούτο Συστημικής Ανάλυσης της Συμπεριφοράς.
  • Θεωρητικό-Βιωματικό Σεμινάριο «Μαθήματα δραματοθεραπείας».
  • Εκμάθηση του συστήματος ανάγνωσης και γραφής τυφλών “BRAILLE”, στην Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ).
  • Θεωρητικό-Βιωματικό Σεμινάριο: «Προβολικές τεχνικές ζωγραφικής και θεραπευτικό παιχνίδι, δύο θεραπευτικά «εργαλεία» της Παιγνιοθεραπείας.»
Στην κλινική Λυράκου προσφέρει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της στην νοσηλεία και στα εξωτερικά ιατρεία του ψυχοθεραπευτικού κέντρου.
H διοίκηση της εταιρείας σας ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε επί σειρά δεκαετιών και δεσμεύεται να συνεχίσει την συνεπή, υπεύθυνη και ανθρωποκεντρική παροχή υπηρεσιών. Θέλουμε επίσης να διευκρινίσουμε ότι η Κλινική μας ουδεμία σχέση ή συνεργασία έχει με συνεφείς δομές ή άλλα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ψυχικής υγείας, ακόμη κι αν αυτά τυγχάνει να φέρουν παρεμφερή ή παρόμοι επωνυμία με την "ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΥΡΑΚΟΥ Α.Ε."
/UserFiles/timokatalogos-Kliniki-Lyrakou_22-11-2021.pdf
/theseis-ergasias-gr.html
/contact-gr.html
http://www.klinikilyrakou.gr/psychometric-tests-gr/psychometrika-ergaleia.html