Ελπίδα Παπαδοπούλου-Κραβαρίτου, Ψυχολόγος

Ελπίδα Παπαδοπούλου-Κραβαρίτου, Ψυχολόγος

Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Ψυχολογίας με βαθμό «Λίαν Καλώς». Εκπαιδεύτηκε στην Κλινική Ψυχοπαθολογία στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών & Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία (ΕΨΕ). Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στην εμψύχωση Κοινότητας για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού των εφήβων και νεαρών ανηλίκων, στο ΚΕ.Θ.Ε.Α.
Έχει εργαστεί:
  • «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» στις τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης και συγκεκριμένα στην «Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056», στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111» και στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000»
  • Επίσης έχει εκπονήσει την πρακτική της άσκηση και έχει εργαστεί εθελοντικά στην Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕ.Θ.Ε.Α. ΣΤΡΟΦΗ που απευθύνεται σε έφηβους χρήστες ουσιών και τις οικογένειες τους.
  • Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια όπως: «Οι Νέοι σε Περίοδο Μεγάλης Οικονομικής Κρίσης: Επιπτώσεις για την Προσαρμογή, Ανάπτυξη και Ψυχική Υγεία», Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  • Τα πεδία του επιστημονικού της ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν τις εξαρτήσεις, την υποστήριξη εξαρτημένων ατόμων και των οικογενειών τους καθώς και την υποστήριξη ατόμων που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές.
Στην κλινική Λυράκου προσφέρει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της στην νοσηλεία και στα εξωτερικά ιατρεία του ψυχοθεραπευτικού κέντρου.
H διοίκηση της εταιρείας σας ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε επί σειρά δεκαετιών και δεσμεύεται να συνεχίσει την συνεπή, υπεύθυνη και ανθρωποκεντρική παροχή υπηρεσιών. Θέλουμε επίσης να διευκρινίσουμε ότι η Κλινική μας ουδεμία σχέση ή συνεργασία έχει με συνεφείς δομές ή άλλα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ψυχικής υγείας, ακόμη κι αν αυτά τυγχάνει να φέρουν παρεμφερή ή παρόμοι επωνυμία με την "ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΥΡΑΚΟΥ Α.Ε."
/UserFiles/timokatalogos-Kliniki-Lyrakou_22-11-2021.pdf
/theseis-ergasias-gr.html
/contact-gr.html