Ελένη Βαλάρη - Κλινική Ψυχολόγος

Ψυχολόγοι
 

Ελένη Βαλάρη - Κλινική ΨυχολόγοςΓεννηθείσα το 1984 αποφοίτησε το 2007 από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Ψυχολογίας, με βαθμό «Άριστα». Συνέχισε 4ετή εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Εκπαιδεύτηκε στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τους ενήλικες, τα παιδιά, τους εφήβους και τις οικογένειες τους.
Τα πεδία του επιστημονικού της ενδιαφέροντος είναι, μεταξύ άλλων, οι εξαρτήσεις, οι διαταραχές προσωπικότητας, η δυναμική της ομάδας και οι συναισθηματικές διαταραχές.
Στην Κλινική Λυράκου προσφέρει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της στο Τμήμα Απεθισμού και στα εξωτερικά ιατρεία του ψυχοθεραπευτικού κέντρου. Παράλληλα, είναι εξωτερική επόπτρια στο Οικοτροφείο της ΆΜΚΕ ΙΑΣΙΣ στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Κατά το παρελθόν έχει εργαστεί σε δομές ψυχικής υγείας, όπως:
 • Hellas EAP. Υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού. 03/12/18-12/04/19
 • Νευροψυχιατρική Κλινική «Παναγία η Γρηγορούσα». 11/07/07-31/05/18
 • Συντονισμός Βιωματικών Σεμιναρίων Ψυχολογίας-Πολίτες Εν Γνώσει-Ελεύθερο Παν/μιο. Ιούλιος 2013
 • Συν-θεραπεύτρια σε Ομάδα Απεξάρτησης Αλκοολικών 18 ΆΝΩ (Νοέμβριος 2009-Απρίλιος 2010).
Έχει παρακολουθήσει πλήθος μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων, όπως:
 • Εκπαίδευση στο απαρτιωτικό ψυχολογικό θεραπευτικό πρόγραμμα για τη Σχιζοφρένεια (I.P.T.). Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.
 • Θεραπεία Σχημάτων και Διαταραχές Προσωπικότητας (Μάρτιος 2012- Φεβρουάριος 2013). Ελληνική Εταιρεία Θεραπείας Σχημάτων.
 • Ψυχοφαρμακολογία (Νοέμβριος 2011). Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.
 • Εκπαίδευση στη χορήγηση και ερμηνεία του MMPI-II (Οκτώβριος 2007). ISON PSYCHOMETRICA.
 • Εκπαίδευση στη χορήγηση και ερμηνεία του Προβολικού Τεστ Προσωπικότητας ΤΑΤ (22/03/07-28/06/07). Ερευνητικό Ινστιτούτο Θεραπείας Εκπαίδευσης.
 • Αυτοκτονικός Ασθενής: Διάγνωση, Κατανόηση, Θεραπευτική Παρέμβαση και Πρόληψη Αυτοκτονίας (17/03/07-18/03/07). Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.
 • Αλκοολισμός- Επιπτώσεις- Αντιμετώπιση (Νοέμβριος 2008). Σύλλογος Εγκέφαλος.
 • Φροντίδα χρηστών με στόχο την κινητοποίηση για τη μείωση της χρήσης (Μάρτιος 2007). ΟΚΑΝΑ.
 • Πρόληψη της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών (Μάρτιος 2007). ΟΚΑΝΑ.
 • Εξάρτηση- Απεξάρτηση και Σχολείο (Οκτώβριος 2004). 18 ΆΝΩ.
Το ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει:
«Μελέτη των πρώιμων δυσλειτουργικών σχημάτων σε δείγμα εξαρτημένων από την ηρωίνη ατόμων». Διπλωματική Εργασία, Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, Αθήνα 2013.

«Διαχείριση κρίσεων, μαζικών καταστροφών και επειγουσών καταστάσεων». Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, Αθήνα 2009.

«Η σχέση της καταθλιπτικής συμπτωματολογίας, της αλεξιθυμίας και της αυτό- αποτελεσματικότητας σε φοιτητές και ηλικιωμένους». Πτυχιακή Εργασία, ΕΚΠΑ, Αθήνα 2007.

Συμμετοχή στη συλλογή δεδομένων σε ερευνητικό πρόγραμμα του Κέντρου Έρευνας και Εφαρμογών της Σχολικής Ψυχολογίας του Παν/μίου Αθηνών, σχετικά με την ψυχοκοινωνική προσαρμογή και τη σχολική επίδοση μαθητών στα ελληνικά σχολεία. Αθήνα 2004-2005.

Συμμετοχή ως βοηθός ερευνητής στη διεξαγωγή εμπειρικής μελέτης με θέμα: «Γονεϊκές αντιλήψεις για την προσωπικότητα και την προσαρμογή παιδιών σχολικής ηλικίας». ΕΚΠΑ, Νοέμβριος 2002-Φεβρουάριος 2003.
H διοίκηση της εταιρείας σας ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε επί σειρά δεκαετιών και δεσμεύεται να συνεχίσει την συνεπή, υπεύθυνη και ανθρωποκεντρική παροχή υπηρεσιών. Θέλουμε επίσης να διευκρινίσουμε ότι η Κλινική μας ουδεμία σχέση ή συνεργασία έχει με συνεφείς δομές ή άλλα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ψυχικής υγείας, ακόμη κι αν αυτά τυγχάνει να φέρουν παρεμφερή ή παρόμοι επωνυμία με την "ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΥΡΑΚΟΥ Α.Ε."
/UserFiles/timokatalogos-5-6-2020.pdf
/theseis-ergasias-gr.html
/contact-gr.html
http://www.klinikilyrakou.gr/psychometric-tests-gr/psychometrika-ergaleia.html