Δρ Χρυσάνθη Αλατσά Msc

Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Γεννηθείσα το 1993, σπούδασε Ψυχολογία, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Γαλλικό Πανεπιστήμιο «Université de Bordeaux», όπου ειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία. Είναι εκπαιδευόμενο μέλος στο Κλινικό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία «Λόγω Ψυχής».

Εχει εργασθεί:
  • Στην υποστήριξη και θεραπεία κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού,
  • Σε δομές ψυχικής υγείας, όπου ασχολήθηκε με την ατομική και ομαδική θεραπεία ατόμων που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές, καθώς και την ψυχοεκπαίδευση των οικογενειών τους.
Επιπλέον, πραγματοποίησε την Πρακτική της Άσκηση στο τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ». καθώς και στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Ακόμη, εργάστηκε εθελοντικά στο Χαμόγελο του παιδιού.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις, όπως:
  • Κλινική ψυχοπαθολογία, Αιγινήτειο Νοσοκομείο
  • Πρόληψη και παρέμβαση στην ψυχική ασθένεια παιδιών και εφήβων, Νοσοκομείο Αγία Σοφία
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματιών ψυχικής υγείας του ψυχιατρικού τμήματος ενηλίκων, Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Αττικής
  • Κλινικά θέματα στην εξέλιξη παιδιών και εφήβων, Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παγκρατίου του Γ.Ν.Α «Ευαγγελισμός»
  • Εξαρτήσεις στην εφηβεία: οι κίνδυνοι, η πρόληψη και η αντιμετώπισή τους, «Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Αττικής»
H διοίκηση της εταιρείας σας ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε επί σειρά δεκαετιών και δεσμεύεται να συνεχίσει την συνεπή, υπεύθυνη και ανθρωποκεντρική παροχή υπηρεσιών. Θέλουμε επίσης να διευκρινίσουμε ότι η Κλινική μας ουδεμία σχέση ή συνεργασία έχει με συνεφείς δομές ή άλλα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ψυχικής υγείας, ακόμη κι αν αυτά τυγχάνει να φέρουν παρεμφερή ή παρόμοι επωνυμία με την "ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΥΡΑΚΟΥ Α.Ε."