Ελένη Κοντογιάννη - Εργοθεραπεύτρια

Γεννήθηκε το 1990. Είναι αριστούχος απόφοιτη (First class) του τμήματος  Εργοθεραπείας του Queen Margaret University του Εδιμβούργου. Η πτυχιακή της εργασία είχε θέμα: «Οι Υπαίθριες δραστηριότητες αναψυχής (Outdoor recreation) ως θεραπευτικό έργο που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ατόμων με διαταραχές κατάθλιψης». Έχει πραγματοποιήσει την Πρακτική της άσκηση στην Ψυχιατρική Κλινική Λυράκου, στην Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών – Νοητικά Υστερούντων «ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ», στο Κέντρο Αποκατάστασης Ημερήσιας Νοσηλείας «Ιατρική Άσκηση» και στο Εργαστήρι Ψυχοκινητικής. Επιπλέον, έχει εργαστεί εθελοντικά στο Εξειδικευμένο Κέντρο Ημέρας – «Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου» της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε ως συντονίστρια της Ομάδας Μαγειρικής «Γευστικές Δημιουργίες» με την ιδιότητα της Εργοθεραπεύτριας. Μεταξύ άλλων, έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση και διεξαγωγή Θεραπευτικών ομάδων ψυχαγωγικού χαρακτήρα στο Εργαστήρι – Λίλιαν Βουδούρη Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Κέντρο Απασχόλησης. Από το 2018 έως σήμερα εργάζεται στην Ψυχιατρική Κλινική Λυράκου προσφέροντας  εξατομικευμένες και ομαδικές παρεμβάσεις (Κηπουρική, Μαγειρική, Εικαστικά, Μουσική, Δημιουργική γραφή, Κινηματογράφος) ακολουθώντας την Εργοθεραπευτική διαδικασία. 

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων όπως:
  • «Η Εργοθεραπεία στην Ψυχική Υγεία στο πλαίσιο της Παγκοσμιοποιημένης πραγματικότητας», Αιγινήτειο Νοσοκομείο. 
  • «Η εφαρμογή των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της κοινωνικής ένταξης στην Εργοθεραπευτική πρακτική», Κέντρο Ημέρας ΙΑΣΙΣ.
  • Σεμινάριο για την Εργοθεραπεία στην Τρίτη ηλικία για την Άνοια και το Alzheimer, Μητροπολιτικό Κολλέγιο. 
  • «Οι υπηρεσίες Εργοθεραπείας στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού κύματος», Μητροπολιτικό Κολλέγιο. 
  • «Αισθητηριακή Αμυντικότητα: μια περιεκτική θεραπευτική προσέγγιση», Μητροπολιτικό Κολλέγιο & Παιδιατρικό Ινστιτούτο ΠΑΙΔ.Ι.
  • Βιωματικό Σεμινάριο Δραματοθεραπείας «Τα ταξίδια θυμού» Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης μέσα από την Τέχνη. 
  • «Η Επαφή ως Αλληλεπίδραση Οργανισμού - Περιβάλλοντος», Mediterranean College. 
H διοίκηση της εταιρείας σας ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε επί σειρά δεκαετιών και δεσμεύεται να συνεχίσει την συνεπή, υπεύθυνη και ανθρωποκεντρική παροχή υπηρεσιών. Θέλουμε επίσης να διευκρινίσουμε ότι η Κλινική μας ουδεμία σχέση ή συνεργασία έχει με συνεφείς δομές ή άλλα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ψυχικής υγείας, ακόμη κι αν αυτά τυγχάνει να φέρουν παρεμφερή ή παρόμοι επωνυμία με την "ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΥΡΑΚΟΥ Α.Ε."
/UserFiles/timokatalogos-Kliniki-Lyrakou_22-11-2021.pdf
/theseis-ergasias-gr.html
/contact-gr.html
http://www.klinikilyrakou.gr/psychometric-tests-gr/psychometrika-ergaleia.html