Αβδελλίδου Κλεοπάτρα (md, Msc.) - Ψυχίατρος

Ιατροι
 

Αβδελλίδου Κλεοπάτρα (MD, MSc.) - Ψυχίατρος

Η Αβδελλίδου Κλεοπάτρα (MD, MSc.)   είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το 1999. Ολοκλήρωσε την ειδικότητά της στο ΓΝΑ “Ο Ευαγγελισμός” το 2011. Το 2014 απέκτησε το MSc του  Μεταπτυχιακού  Προγράμματος Σπουδών, «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας-Πρόληψη Ψυχικών διαταραχών», του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιατρική Σχολή.  Παρακολούθησε το σεμινάριο “Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία” της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ. Πραγματοποίησε Θεωρητική και Κλινική εκπαίδευση στη Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας και στις Ψυχοεκπαιδευτικές Παρεμβάσεις από την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς.

Από το 2015-2016 παρακολούθησε το «Διατμηματικό Πρόγραμμα Κλινικής Μετεκπαίδευσης στα δυναμικά ομάδας σε Ψυχιατρικά Πλαίσια» Τμήμα Ψυχολογίας ΕΚΠΑ και Α’ Ψυχιατρική κλινική ΕΚΠΑ. Από το 2017 είναι πρόσεδρο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας (ΕΕΑΟ&ΟΨ). Από το 2018 είναι μέλος του International Psychotherapy Institute και παρακολουθεί το Foundations of Psychoanalytic Couple Therapy Course:  Parts A-F on “Special Topics in the Theory, Technique, and Practice of Couple Therapy”.

Έχει παρακολουθήσει, μεταξύ άλλων, σειρά μονοετών σεμιναρίων στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, το Ε.Π.Ι.Ψ.Υ και το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης. Υπήρξε μέλος της επιστημονικής ομάδας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Iινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πρόγραμμα: “Κατά του Στίγματος των Ψυχικών Διαταραχών”.

Έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά και ήταν μέλος της Επιστημονικής ομάδας του (ΕΠΙΨΥ) του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη Διοργάνωση προβολής της ταινίας: «Οι Άνθρωποι με Λένε Τρελό». Έχει παρακολουθήσει και παρουσιάσει εργασίες Διεθνή και  Πανελλήνια Συνέδρια Ψυχιατρικής, και υπήρξε μέλος της ομάδας «Μετάφραση και Προσαρμογή της comprehensive assessment  of  at risk mental states (CARAMS) στην Ελλάδα». Από το 2018 συμμετέχει με εισήγηση «Ρόλοι Ηγεσίας και Ομάδες Εργασίας» στο ΜΠΣ “Εφηρμοσμένα Οικονομικά και Διοίκηση” του Παντείου Πανεπιστημίου.
Από το 2011 και μέχρι το 2020 υπήρξε υπεύθυνος τμήματος, στην  Ιδιωτική Ψυχιατρική Κλινική "Σαλπετιέρη" και από το 2020 συνεργάζεται με την Ψυχιατρική κλινική “ΛYΡAKOY”, προσφέροντας  τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της στη νοσηλεία και στα εξωτερικά ιατρεία. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο από το 2011. 
H διοίκηση της εταιρείας σας ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε επί σειρά δεκαετιών και δεσμεύεται να συνεχίσει την συνεπή, υπεύθυνη και ανθρωποκεντρική παροχή υπηρεσιών. Θέλουμε επίσης να διευκρινίσουμε ότι η Κλινική μας ουδεμία σχέση ή συνεργασία έχει με συνεφείς δομές ή άλλα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ψυχικής υγείας, ακόμη κι αν αυτά τυγχάνει να φέρουν παρεμφερή ή παρόμοι επωνυμία με την "ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΥΡΑΚΟΥ Α.Ε."
/UserFiles/timokatalogos-Kliniki-Lyrakou_22-11-2021.pdf
/theseis-ergasias-gr.html
/contact-gr.html
http://www.klinikilyrakou.gr/psychometric-tests-gr/psychometrika-ergaleia.html