Σταθεροποίηση Χρόνιων Παθήσεων

Σταθεροποίηση Χρόνιων Παθήσεων

Συχνά οι οικογένειες ενός χρόνιου ψυχιατρικού ασθενούς, ο οποίος βρίσκεται σε μια κλινική για ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του, βιώνουν για το μέλος αυτό μία απώλεια, μιας και οι δραστηριότητες, οι συναντήσεις και οι οικογενειακές στιγμές που ζουν με τον ασθενή είναι ιδιαίτερα περιορισμένες ή μερικές φορές και ανύπαρκτες. 
 
Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, γίνεται μια προσπάθεια αποασυλοποίησης και κοινωνικής επανένταξης, μέσω ξενώνων ή κέντρων ημέρας. Αφουγκραζόμενη αυτή την ανάγκη, η Κλινική Λυράκου, έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα κοινωνικής επανένταξης με κύριο άξονα την λειτουργικότητα του ασθενή αυτού. 

Η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων όπως και η εξάσκηση μικρών, αρχικά, δραστηριοτήτων όπως στρώσιμο κρεβατιών και προσωπική υγιεινή, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην κοινωνική επανένταξη του ατόμου. 

Ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ψυχοεκπαίδευσης για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, βοηθούν τις δύο μεριές όχι απλά να συνυπάρξουν αλλά να συνεργαστούν και να χαρούν την οικογενειακή ατμόσφαιρα αφήνοντας πίσω τα προβλήματα της ψυχικής νόσου μέσω της εκπαίδευσης και όχι της άγνοιας. 

Τέλος η εκμάθηση διαφόρων δεξιοτήτων όπως κεροπλαστική, πηλός και διάφορα είδη ζωγραφικής, δίνουν την δυνατότητα στον ασθενή, όχι μόνο να εκφραστεί αλλά και να έχει ένα δημιουργικό εφόδιο, στην μεγάλη γι΄ αυτόν, πρόκληση της καθημερινότητας. 

Αρωγός λοιπόν στην ψυχιατρική αυτή πρόκληση της κοινωνικής επανένταξης, η Κλινική Λυράκου με ένα άρτια καταρτισμένο προσωπικό, κινείται με γνώμονα, όχι μόνο την θεραπεία ή την καταστολή των συμπτωμάτων της όποιας πάθησης, αλλά και την κοινωνικοποίηση των ασθενών, ούτως ώστε να μπορέσουν να ξανακερδίσουν το στοίχημα της ζωής. 
 


H διοίκηση της εταιρείας σας ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε επί σειρά δεκαετιών και δεσμεύεται να συνεχίσει την συνεπή, υπεύθυνη και ανθρωποκεντρική παροχή υπηρεσιών. Θέλουμε επίσης να διευκρινίσουμε ότι η Κλινική μας ουδεμία σχέση ή συνεργασία έχει με συνεφείς δομές ή άλλα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ψυχικής υγείας, ακόμη κι αν αυτά τυγχάνει να φέρουν παρεμφερή ή παρόμοι επωνυμία με την "ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΥΡΑΚΟΥ Α.Ε."
/UserFiles/timokatalogos-Kliniki-Lyrakou_22-11-2021.pdf
/theseis-ergasias-gr.html
/contact-gr.html
http://www.klinikilyrakou.gr/psychometric-tests-gr/psychometrika-ergaleia.html