Διπλή Διάγωση

Διπλή Διάγωση

Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων εθισμένων σε ουσίες ή και σε εθιστικές συμπεριφορές, ασθενεί και από ψυχιατρική νόσο. Η ψυχική νόσος μπορεί είτε να οφείλεται στη χρήση είτε η χρήση να είναι στα πλαίσια της αυτοθεραπείας. 
Ψυχικές παθήσεις που συνυπάρχουν στον εθισμό, συνήθως είναι :
 
Διαταραχές προσωπικότητας

Μεθοριακή διαταραχή προσωπικότητας με ασταθές και επιφανειακό συναίσθημα, ευερεθιστικότητα και άγχος. Οι ασθενείς με μεθοριακή διαταραχή προσωπικότητας εξοργίζονται πολύ εύκολα, έχουν διαταραγμένη αντίληψη του εαυτού τους και των άλλων, είναι ασταθείς σε έντονες διαπροσωπικές σχέσεις, λειτουργούν στα άκρα χωρίς συναίσθηση του κινδύνου, ενώ έχουν εκρήξεις έντονων συναισθημάτων ( θυμό, λύπη, χαρά ) χωρίς διάρκεια και συνήθως έχουν χειριστική συμπεριφορά.

Είναι πλέον εφικτό με συντονισμένες προσπάθειες (φαρμακευτική αγωγή, ψυχοθεραπείες, καλλιτεχνικές και άλλες διαμεσολαβήσεις ) σε ασθενείς που έχουν συνοσηρότητα να επιτύχουν αποχή από τις ουσίες και τις εθιστικές συμπεριφορές από τη μία πλευρά, καθώς και πλήρη λειτουργικότητα στο κοινωνικό σύνολο από την άλλη. 
 
 
Διαταραχές της Διάθεσης

o Κατάθλιψη με αισθήματα κατωτερότητας, λύπης, ενοχής και εκνευρισμού. Σκέψεις όπως επιθυμία αυτοτιμωρίας, αυτοκτονικού ιδεασμού και αυτοτραυματισμού και συμπεριφορές όπως επιθετικότητα σε κανόνες, ευερεθιστικότητα και μειωμένη δραστηριότητα, αποτελούν συμπτώματα που συναντιόνται συχνά σε ασθενείας που πάσχουν από κατάθλιψη.
 
o Διπολική ψύχωση – Μανία με αισθήματα παντοδυναμίας, ευφορίας, εκρήξεων θυμού και κατάθλιψης σε μεικτές φάσεις. Ασθενείς που πάσχουν από μανία είναι συνήθως υπεραισιόδοξα  έχοντας ένα αίσθημα μεγαλείου, παρουσιάζοντας υπερβολική δραστηριότητα, εκκεντρικότητα και παρορμητικότητα καθώς επίσης έχουν μειωμένο ύπνο και ασχολούνται με επικίνδυνες δραστηριότητες.
 
Αγχώδεις Διαταραχές

Οι αγχώδεις διαταραχές διακρίνονται σε διαταραχές πανικού, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και μετάτραυματικό άγχος.

Συμπτώματα όπως ένταση, φοβίες, ανησυχία, πανικός ή φόβος που πηγάζουν από άσχημες σκέψεις και δυσκολία συγκέντρωσης έχουν οι άνθρωποι που νοσούν από τις Αγχώδεις Διαταραχές.

Συνήθως επιδεικνύουν υπερπροστατευτικότητα προς τρίτους, αποφεύγουν περιστατικά που δημιουργούν φόβο και έχουν σωματικά συμπτώματα άγχους ( μερικές φορές θυμίζουν καρδιακά προβλήματα ).
 
Διαταραχές της Σκέψης

Σχιζοφρένεια με άρση αναστολών, επίπεδο συναίσθημα, αγχωτικά και καταθλιπτικά συμπτώματα. Ασθενείς πάσχοντες από Διαταραχές της σκέψης παρουσιάζουν σύγχυση, δυσκολία στη συγκέντρωση, παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις, ενώ συνήθως η συμπεριφορά είναι αποδιοργανωμένη και εκκεντρική. 

Η κλινική ειδικεύεται στην θεραπεία ψυχικών νόσων που συνυπάρχουν με την ασθένεια του εθισμού (όπου ενδείκνυται) με την χρήση του rTMS (Επαναληπτικος Διακρανιακος Μαγνητικος Ερεθισμος).


H διοίκηση της εταιρείας σας ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε επί σειρά δεκαετιών και δεσμεύεται να συνεχίσει την συνεπή, υπεύθυνη και ανθρωποκεντρική παροχή υπηρεσιών. Θέλουμε επίσης να διευκρινίσουμε ότι η Κλινική μας ουδεμία σχέση ή συνεργασία έχει με συνεφείς δομές ή άλλα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ψυχικής υγείας, ακόμη κι αν αυτά τυγχάνει να φέρουν παρεμφερή ή παρόμοι επωνυμία με την "ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΥΡΑΚΟΥ Α.Ε."
/UserFiles/timokatalogos-Kliniki-Lyrakou_22-11-2021.pdf
/theseis-ergasias-gr.html
/contact-gr.html
http://www.klinikilyrakou.gr/psychometric-tests-gr/psychometrika-ergaleia.html