Αλκοολισμός - Αποτοξίνωση στην Κλινική Λυράκου

Αλκοόλ


Εθισμός στο αλκοόλ

Τι είναι ο αλκοολισμός;

 

Ο αλκοολισμός αποτελεί μια σοβαρή ψυχιατρική πάθηση με σημαντικές παθολογικές και ψυχολογικές επιπτώσεις  στον ασθενή και χρειάζεται ειδική θεραπεία και παρακολούθηση.  Αποτελεί μια πάθηση που βασίζεται στη διαστρέβλωση τόσο της λογικής και της κριτικής ικανότητας του ασθενούς όσο και της  συναισθηματικής απομόνωσης και αποξένωσης του. Ο ασθενής αδυνατεί να ελέγξει τα συναισθήματα του, την οργή, τη χαρά, τη λύπη και τις ενοχές του. Τόσο οι επαγγελματίες θεράποντες για την ασθένεια της εξάρτησης από το αλκοόλ, όσο και οι συγγενείς ακούν συχνά τον ασθενή να δηλώνει το εξής «φυσικά και θα το κόψω, δεν το θέλω, μόνο προβλήματα μου δημιούργησε» για να διαπιστώσουν μετά από λίγες ώρες ή μέρες ότι το πρόβλημα παραμένει.

Ο ασθενής με που πάσχει απο αλκοολισμό καθημερινά καταλήγει να προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του και τους άλλους ότι δεν είναι άρρωστος εφευρίσκοντας δικαιολογίες του τύπου «δεν πίνω ποτέ στη δουλειά μου», «δεν πίνω ποτέ στο σπίτι μου, μπροστά στα παιδιά μου», «δεν μου αρέσει η γεύση του ποτού», «δεν πίνω ποτέ με άλλους». Οι περισσότεροι ασθενείς διατηρούν για πολλά χρόνια την πεποίθηση ότι μπορούν να ελέγχουν τη χρήση τους και καθησυχάζουν φαντασιακά τους εαυτούς τους ότι οποιαδήποτε στιγμή και αν το θελήσουν μπορούν να τα καταφέρουν να κόψουν από μόνοι τους χωρίς την απαιτούμενη βοήθεια.

Η απόλαυση από το ποτό είναι αποκλειστική, αφήνει την/ τον σύντροφο απ’έξω, καθώς και όλη την οικογένεια. Η οικογένεια βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη θέση μπροστά στην ανημποριά της να αντιδράσει και να ξεπεράσει την αναβλητικότητα του εθισμένου από το αλκοόλ ασθενή, αλλά και να τον πείσει να ζητήσει βοήθεια.

Στην κλινική Λυράκου, ο ρόλος που αναλαμβάνουμε αναφορικά με τη θεραπεία απεθισμού από το αλκοόλ ξεκινά με την κινητοποίηση του ασθενή στα πλαίσια εξωτερικών ιατρείων καθώς και τη ψυχολογική στήριξη του ασθενούς στην απόφασή του να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Παρέχουμε στον ασθενή ειδική θεραπεία και παρακολούθηση στην φάση του σωματικού απεθισμού καθώς και κατά τη διάρκεια της ψυχολογικής απεξάρτησης.  Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην διάγνωση ψυχιατρικών και ψυχολογικών συμπτωμάτων με σύγχρονα διαγνωστικά εργαλεία (πλήρης ψυχομετρική αξιολόγηση) καθώς και στη θεραπεία με ένα δομημένο πρόγραμμα ψυχοθεραπείας, εργοθεραπείας, κινησιοθεραπείας και δημιουργικής έκφρασης. Το πρόγραμμα αυτό πλαισιώνεται από ένα άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό το οποίο αντιμετωπίζει υπεύθυνα και σφαιρικά το πρόβλημα του εθισμού στο αλκοόλ προσφέροντας στον ασθενή μια πλήρη και αποτελεσματική θεραπευτική παρέμβαση.

Το κλειστό πρόγραμμα θεραπείας διαρκεί 5 έως 6 εβδομάδες


H διοίκηση της εταιρείας σας ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε επί σειρά δεκαετιών και δεσμεύεται να συνεχίσει την συνεπή, υπεύθυνη και ανθρωποκεντρική παροχή υπηρεσιών. Θέλουμε επίσης να διευκρινίσουμε ότι η Κλινική μας ουδεμία σχέση ή συνεργασία έχει με συνεφείς δομές ή άλλα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ψυχικής υγείας, ακόμη κι αν αυτά τυγχάνει να φέρουν παρεμφερή ή παρόμοι επωνυμία με την "ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΥΡΑΚΟΥ Α.Ε."
/UserFiles/timokatalogos-Kliniki-Lyrakou_22-11-2021.pdf
/theseis-ergasias-gr.html
/contact-gr.html
http://www.klinikilyrakou.gr/psychometric-tests-gr/psychometrika-ergaleia.html