Αγχώδεις Διαταραχές & Κρίσεις Πανικού - Θεραπεία στην Κλινική Λυράκου


Ως αγχώδεις διαταραχές ορίζονται συνήθως οι ασθένειες, που έχουν έντονα τα σημεία του άγχους για αδιευκρίνιστο λόγο ή αιτία. Εμπεριέχουν ιδιαίτερη ένταση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εμφανίζονται φοβίες (αγοραφοβία, υψοφοβία, κλειστοφοβία κ.λ.π.) για συγκεκριμένα ή γενικά πράγματα και καταστάσεις, που στο παρελθόν ίσως να μην υπήρχαν.

Στις αγχώδεις διαταραχές υπάρχει μια έκδηλη ανησυχία, μια ταραχή και συνήθως μια αδιευκρίνιστη κινητικότητα, που υποκινείται από το άγχος. Η σημαντικότερη των αγχωδών διαταραχών είναι οι κρίσεις πανικού. Οι κρίσεις πανικού παρουσιάζουν όλα τα παραπάνω συμπτώματα την ίδια χρονική στιγμή. Δηλαδή, εμφανίζονται ταυτόχρονα, ένταση, φόβος και ανησυχία μαζί με ένα αίσθημα δύσπνοιας, πίεσης και έκπτωσης της αναπνευστικής λειτουργίας.

Στις αγχώδεις διαταραχές κυριαρχεί ο φόβος και η αρνητική σκέψη. Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι εμφανίζουν συμπτώματα όπως  αδυναμία συγκέντρωσης στην εργασία τους, δημιουργία άσχημων/καταστροφικών εικόνων και επαναφορά στο μυαλό τους άσχημων τραυματικών εμπειριών.

Η έγκαιρη διάγνωση αποτελεί σημαντικό παράγοντα διευκρίνισης των πιεστικών καταστάσεων και εντοπισμό του προβλήματος ενώ παράλληλα καθορίζει την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα των θεραπευτικών παρεμβάσεων, που μπορούν να γίνουν από εξειδικευμένους θεραπευτές.

Τα ψυχομετρικά τεστ που συμπεριλαμβάνονται στην ιστοσελίδα μπορούν υπό συγκεκριμένες συνθήκες να δώσουν αντικειμενικά αποτελέσματα.

Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την έγκυρη και έγκαιρη ιατρική γνωμάτευση και φυσικά δεν αποτελούν προτροπή για οποιαδήποτε ενέργεια δίχως την συμβουλή ειδικού ιατρού ή ψυχολόγου.

Η κλινική ειδικεύεται στην θεραπεία των αγχώδη διαταραχών με την χρήση του rTMS (Επαναληπτικος Διακρανιακος Μαγνητικος Ερεθισμος).

Άγχος: ποιοι από εμάς έχουν ροπή σε αυτό;


H διοίκηση της εταιρείας σας ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε επί σειρά δεκαετιών και δεσμεύεται να συνεχίσει την συνεπή, υπεύθυνη και ανθρωποκεντρική παροχή υπηρεσιών. Θέλουμε επίσης να διευκρινίσουμε ότι η Κλινική μας ουδεμία σχέση ή συνεργασία έχει με συνεφείς δομές ή άλλα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ψυχικής υγείας, ακόμη κι αν αυτά τυγχάνει να φέρουν παρεμφερή ή παρόμοι επωνυμία με την "ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΥΡΑΚΟΥ Α.Ε."
/UserFiles/timokatalogos-Kliniki-Lyrakou_22-11-2021.pdf
/theseis-ergasias-gr.html
/contact-gr.html
http://www.klinikilyrakou.gr/psychometric-tests-gr/psychometrika-ergaleia.html