Σχιζοφρένεια - Θεραπεία στην Κλινική Λυράκου

Οι ψυχώσεις, όπως είναι η σχιζοφρένεια (ή αλλιώς ψυχωσική συνδρομή), έχουν ως σύμπτωμα τις εμμονές, οι οποίες εμπεριέχουν προσκολλήσεις σε συγκεκριμένα πράγματα ρεαλιστικά ή μη και εκδηλώνονται με διάφορους τρόπους. Συνοδεύονται από άρση αναστολών (δηλαδή οι άνθρωποι κάνουν ή λένε πράγματα, που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα συνέβαιναν).

Μερικές φορές μπορεί να εμφανίσει καταθλιπτικά συμπτώματα, άγχος, επιθετικότητα, επίπεδο συναίσθημα, διωκτικό παραλήρημα (ο ασθενής θεωρεί ότι κάποιος τον κυνηγάει και θέλει το κακό του) και αταίριαστο συναίσθημα με τη φύση και τη βαρύτητα του συμβάντος. Αρκετές φορές παρουσιάζεται σύγχυση (απώλεια συνειδήσεως, ελέγχου κ.λ.π.), αποδιοργανωμένη σκέψη, παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις, κακή υγιεινή, έλλειψη φροντίδας του εαυτού του και εκκεντρική συμπεριφορά.

Η σχιζοφρένεια μπορεί να παρουσιαστεί σε όψιμη ηλικία, δηλαδή το άτομο να ασθενήσει σε εφηβική ή μετά εφηβική ηλικία. Οι τύποι της σχιζοφρένειας είναι πολλοί και καθορίζονται με βάση κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα στη σχιζοφρένεια κατατονικού τύπου ο ασθενής παρουσιάζει ιδιαίτερα μειωμένη κινητικότητα (πλέον αυτός ο τύπος σχιζοφρένειας τείνει να εκλείψει χάρη στις νέες θεραπευτικές μεθόδους). Ο πιο κοινός τύπος σχιζοφρένειας είναι του παρανοϊκού τύπου, που συνήθως εμφανίζεται μετά την ενηλικίωση του ασθενή. Τα κυριότερα συμπτώματα της παρανοϊδούς σχιζοφρένειας είναι οι παραισθήσεις-ψευδαισθήσεις,ο φόβος καταδίωξης  το επίπεδο συναίσθημα και η επιθετικότητα.

Με μια υποστηρικτική θεραπεία στα πλαίσια των εξωτερικών ιατρείων παρέχεται η δυνατότητα στον ασθενή να ελέγξει τα αρνητικά και τα θετικά συμπτώματα της ψύχωσης και της σχιζοφρένειας. Επίσης με την κατάλληλη θεραπευτική παρέμβαση μπορούν να σταθεροποιηθούν τα συναισθήματα και να επιτευχθεί λ ειτουργικότητα και ισορροπία στη ζωή του πάσχοντος.
Συμβουλευτείτε το επιστημονικό μας προσωπικό για την σχιζοφρένεια.

Εκτός από τη βοήθεια της φαρμακευτικής αγωγής και της ψυχοθεραπείας , η χρήση της ηλεκτροσπασμοθεραπείας ( ECT) που παρέχεται στην κλινική έχει αποδεχθεί  να είναι πολύ βοηθητική σε κάποιους τύπους σχιζοφρένειας  - ψυχωσικής συνδρομής.

Σχιζοφρένεια: Πώς μπορείτε να βοηθήσετε σε φάση οξέως ψυχωσικού επεισοδίου;

Ινδική Κάνναβη και Ψύχωση


H διοίκηση της εταιρείας σας ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε επί σειρά δεκαετιών και δεσμεύεται να συνεχίσει την συνεπή, υπεύθυνη και ανθρωποκεντρική παροχή υπηρεσιών. Θέλουμε επίσης να διευκρινίσουμε ότι η Κλινική μας ουδεμία σχέση ή συνεργασία έχει με συνεφείς δομές ή άλλα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ψυχικής υγείας, ακόμη κι αν αυτά τυγχάνει να φέρουν παρεμφερή ή παρόμοι επωνυμία με την "ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΥΡΑΚΟΥ Α.Ε."
/UserFiles/timokatalogos-Kliniki-Lyrakou_22-11-2021.pdf
/theseis-ergasias-gr.html
/contact-gr.html
http://www.klinikilyrakou.gr/psychometric-tests-gr/psychometrika-ergaleia.html