Αυτισμός - Θεραπεία στην Κλινική Λυράκου

Το σύνδρομο Asperger είναι αναπτυξιακή διαταραχή που συγκαταλέγεται στις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος. Σε αντίθεση με τον κλασικό αυτισμό τα άτομα με σύνδρομο Asperger έχουν μέση φυσιολογική νοημοσύνη ενώ δεν παρουσιάζουν προβλήματα στην ανάπτυξη του λόγου. Εμφανίζουν όμως τα συμπτώματα της αυτιστικής ψυχοπαθολογίας:

1.    Αδυναμία στην κοινωνική αλληλεπίδραση: το άτομο συνήθως προτιμά να είναι κοινωνικά απομονωμένο. Μπορεί να δυσφορεί και να αγχώνεται να προσαρμοστεί στις κοινωνικές προσεγγίσεις των άλλων. Στην εφηβεία μπορεί να θελήσει να κάνει φίλους όπως η συνομήλικοι του αλλά δεν ξέρει πώς να δημιουργήσει και να διατηρήσει φιλίες. Επίσης δυσκολεύεται να αντιληφθεί τα κοινωνικά σήματα και να συμπεριφέρεται με ακατάλληλο τρόπο χωρίς να αντιλαμβάνεται το λάθος (π.χ. δεν γνωρίζουν πότε μπορούν να σταματήσουν το συνομιλητή τους αλλά και πότε εκείνος έχει χάσει τον ενδιαφέρον του στη συζήτηση).

2.    Κοινωνική επικοινωνία: Ο λόγος μπορεί να είναι τέλειος αλλά τείνει να είναι τυπικός και σχολαστικός  (π.χ. «Τι κάνεις;»  «Είμαι καλά»). Ακόμη ο λόγος δεν έχει εκφραστικότητα έτσι ώστε να αντιληφθεί κανείς αν είναι κουρασμένος, θυμωμένος ή κάτι άλλο. Ενώ δεν μπορεί να το διακρίνει αυτό στους συνομιλητές του.  Δεν χρησιμοποιεί χειρονομίες και δυσκολεύεται να αντιληφθεί την μη λεκτική επικοινωνία.  Επίσης κάθε φράση την αντιλαμβάνεται κυριολεκτικά, δεν αντιλαμβάνονται λογοπαίγνια ή μεταφορές του λόγου.

3.    Κοινωνική φαντασία και ευελιξία της σκέψης: συχνά έχει ένα ενδιαφέρον από το οποίο απορροφάται  και είναι μόνιμο θέμα συζήτησης. Επιμένει σε συγκεκριμένες ρουτίνες και αντιδρά στην οποιαδήποτε αλλαγή επειδή προκαλεί άγχος. Τέλος παρότι συνήθως έχουν καλή μαθηματική σκέψη και νοημοσύνη έχουν περιορισμένη ικανότητα να σκεφθούν δημιουργικά.

 


H διοίκηση της εταιρείας σας ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε επί σειρά δεκαετιών και δεσμεύεται να συνεχίσει την συνεπή, υπεύθυνη και ανθρωποκεντρική παροχή υπηρεσιών. Θέλουμε επίσης να διευκρινίσουμε ότι η Κλινική μας ουδεμία σχέση ή συνεργασία έχει με συνεφείς δομές ή άλλα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ψυχικής υγείας, ακόμη κι αν αυτά τυγχάνει να φέρουν παρεμφερή ή παρόμοι επωνυμία με την "ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΥΡΑΚΟΥ Α.Ε."
/UserFiles/timokatalogos-Kliniki-Lyrakou_22-11-2021.pdf
/theseis-ergasias-gr.html
/contact-gr.html
http://www.klinikilyrakou.gr/psychometric-tests-gr/psychometrika-ergaleia.html