Περιοδικό Ηλιαχτίδα

Περιοδικό Ηλιαχτίδα

Aγαπητοί αναγνώστες,

Στα πλαίσια της εργοθεραπείας εκδίδεται από το 1998 στην Κλινική Λυράκου  το τριμηνιαίο περιοδικό Ηλιαχτίδα , το υλικό του προερχεται από τις ομάδες εργοθεραπείας κ εικαστικό τμήμα με συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων ασθενών.

Στο περιοδικό αυτό δίνεται η δυνατότητα στους ασθενείς να παρουσιάσουν τις σκέψεις , τα συναισθήματα και τα έργα τους, βάζοντας ποιήματα , ζωγραφιές  και κείμενα στα οποία εκφράζονται δημιουργικά.

Ας  πούμε λίγα λόγια για την εργοθεραπεία :

Η εργοθεραπεία στοχεύει στην αξιολόγηση, αποκατάστασή τους και κινητοποίηση των θεραπευόμενων, ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή, με τις ανάγκες τους και τις ιδιαίτερες ικανότητες τους. Στην κλινική μας χρησιμοποιούμε ένα πλήθος δραστηριοτήτων προκειμένου να καλύψουμε τα διαφορετικά τμήματα (ψυχιατρικό, ψυχογηριατρικό και απεθισμού), να βελτιώσουμε τη λειτουργικότητα και να ενθαρρύνουμε την κοινωνική ζωή των ασθενών. Στα πλαίσια του εργοθεραπευτικού προγράμματος περιλαμβάνονται ομάδες: συγγραφής κειμένων για το περιοδικό, συζήτησης σχετικά με την επικαιρότητα, χορωδίας, κηπουρικής, κινητοποίησης, αναδόμησης γνωστικών λειτουργιών, αυτοφροντίδας και γυναικείας περιποίησης, παιχνιδιού και προβολής ταινιών και ντοκιμαντέρ. Σε εβδομαδιαία βάση οργανώνονται έξοδοι για καφέ με το λεωφορείο με τη συνοδεία της εργοθεραπεύτριας και του κοινωνικού λειτουργού. Πρόσφατα ξεκινήσαμε τη λειτουργία μιας δανειστικής βιβλιοθήκης, ανοιχτής για το κοινό σε καθημερινή βάση με την εποπτεία των ίδιων των ασθενών. Τέλος σε συνεργασία με τη ζωγράφο και υπεύθυνη του καλλιτεχνικού τμήματος οργανώνονται γιορτές και εποχιακά παζάρια.

Στο εικαστικό τμήμα λειτουργούν ανοιχτές ομάδες ζωγραφικής και κατασκευών με κολλάζ, πηλό και άλλα υλικά με στόχο την έκφραση των συναισθημάτων και του ψυχισμού, την προβολή, τη δημιουργικότητα, την ενθάρρυνση και τη βελτίωση της αυτοεκτίμησης του ασθενή. Σκύβοντας με σεβασμό και ευαισθησία, γίνεται μια πρώτη προσπάθεια κινητοποίησης και δημιουργείται μια πρώτη σχέση με στόχο τη μελλοντική εμπλοκή του ασθενή και στις υπόλοιπες δραστηριότητες του θεραπευτικού προγράμματος.

Πάντα σε συνεργασία με την υπόλοιπη διεπιστημονική ομάδα θέτουμε στόχους και
χαράσσουμε ένα κοινό και εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο. Η συχνή ενημέρωση από τους γιατρούς, τους ψυχολόγους και το υπόλοιπο θεραπευτικό προσωπικό είναι πραγματικά πολύτιμη και απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία των ομάδων.

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το έργο μας!


 

Ηλιαχτίδα 2010

 
H διοίκηση της εταιρείας σας ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε επί σειρά δεκαετιών και δεσμεύεται να συνεχίσει την συνεπή, υπεύθυνη και ανθρωποκεντρική παροχή υπηρεσιών. Θέλουμε επίσης να διευκρινίσουμε ότι η Κλινική μας ουδεμία σχέση ή συνεργασία έχει με συνεφείς δομές ή άλλα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ψυχικής υγείας, ακόμη κι αν αυτά τυγχάνει να φέρουν παρεμφερή ή παρόμοι επωνυμία με την "ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΥΡΑΚΟΥ Α.Ε."
/UserFiles/timokatalogos-5-6-2020.pdf
/theseis-ergasias-gr.html
/contact-gr.html
http://www.klinikilyrakou.gr/psychometric-tests-gr/psychometrika-ergaleia.html